Advies bij politieverhoor van een advocaat

Je wordt uitgenodigd voor een politieverhoor en je hebt geen idee wat je te wachten staat. Dat is normaal want waarschijnlijk heb je nog nooit een politieverhoor meegemaakt. Het is daarom handig om een advocaat in handen te nemen, die wel vaker een politieverhoor heeft meegemaakt. Je hebt recht op een advocaat en deze advocaat geeft jou advies bij  politieverhoor.

Een voorbereidend gesprek met de advocaat

Als je een uitnodiging hebt gekregen om verhoort te worden door de politie moet je meteen actie ondernemen. Je hebt namelijk recht op een advocaat en ook op een voorbereidend gesprek. De politie heeft vanaf het moment van de uitnodiging tot het verhoor de tijd om onderzoek te doen en het gesprek voor te bereiden. Ook jij hebt dit recht en het is aan te raden daar gebruik van te maken. Als je meteen contact zoekt met een politieverhoor advocaat dan kun je ook een voorbereidend gesprek met de advocaat plannen. Je kunt dan samen het verhoor voorbereiden en de advocaat zal jou van advies voorzien bij het politieverhoor. Zo kom je net zoals de politie voorbereid het verhoor in en sta je niet ineens met je mond vol tanden.

Samen sta je sterker dan alleen

Tegenwoordig mag je een advocaat meenemen het verhoor in. De advocaat is er dan altijd bij om jou te adviseren en tips te geven tijdens het gesprek. Daarnaast kan een advocaat soms ook de verklaring van de beschuldigde beter verwoorden. Het is altijd fijn om tijdens zo’n belangrijk gesprek niet alleen te gaan, samen sta je sterker dan alleen. Jouw advocaat kan adviseren het eindrapport niet te tekenen. Vervolgens als je het eindrapport weigert te tekenen, dan kan je advocaat ook helpen met het voorstellen van wijzigingen in het eindrapport. Blijf wel zelf alert in het gesprek want jij bent degene die een verklaring moet afleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *